Anksioznost mogu uzrokovati mentalno stanje, fizičko stanje, efekti lijekova ili kombinacija prethodno navedenog. Primarni zadatak doktora je da otkrije da li je vašu anksioznost uzrokovao lijek. Česti uzroci anksioznosti uključuju sledeća mentalna stanja: Panični poremećaj: pored anksioznosti, simptomi paničnog poremećaja su brzo lupanje srca, vrtoglavica i gušenje.

ahmed srabovicS gotovo dvije milijarde ljudi u izolaciji, više od 20 000 umrlih i zdravstvenim sistema nekoliko država na rubu sloma, pandemija Covida-19 nastavlja se ubrzavati i sijati paniku po svijetu. Nije to lako izdržati, pogotovo nakon šokantne i nagle promjene načina života. Kako se prilagoditi?

U toku je krizna situacija koja zahtjeva poseban stav i odnos ka njoj. Za razliku od drugih kriznih događaja ovaj, vezan za Koronu, uključuje socijalnu izolaciju. Mi smo socijalna bića i upravo socijalni kontakti nam omogućavaju lakše nošenje sa neugodnim događajima. Korona virus nam je to u dobroj mjeri oduzela. No, uz malo kreativnosti, negativne uticaje izolacije moguće je znatno ublažiti.

U večerašnjoj emisiji Zdravlje govorimo o energetskoj i kvantnoj medicini, psihološkim tretmanima, a posebnu pažnju posvetili smo neurofeedback tretmanima. Naši gosti su dr. energetske medicine Ahmed Srabović, magistar psihologije, mr. Larisa Buševac, psihologinja i gospodin Ismet Mujezinović, klijent i korisnik usluga Psiho Integrys-a.

Go to top